Публикувана на 13 November, 2023 от екипа на genzona.bg

Във вълнуващия модерен свят, в който често се опитваме да подражаваме на тенденциите, почти винаги се случва да закупим чифт обувки, който изглежда перфектен в магазина, но след като ги обуем за първи път, усещаме колко са ни неудобни и убиват. Невъзможността да издържим на болката и дискомфорта, обаче, не трябва да ни лишава от радостта от носенето на стилни обувки. В тази статия ще ви предложим няколко основни трикове как да носите нови обувки, които ви убиват.

"Разтъпчете" обувките предварително

Ако решите да се поразтъпчете малко из вашия дом преди събитието, на което планирате да обуете новите си обувки, това може да бъде от решаващо значение. Носете ги вкъщи с къси интервали, за да стартирате процеса на омекотяване на материалите от които са направени. Първо обуйте обувките си и вървете бавно 10-15 минути. След това увеличете времето прекарано с тях и ходете с различни крачки. Така обувките бавно ще започнат да се „адаптират“ към формата на крака ви. Може също така да използвате различни методи за разтягане на обувките, като например използването на разтегатели или носенето на няколко чифта чорапи. Може да изглежда малко комично, но сто процента винаги помага!

Изберете правилния размер

Много хора правят грешката да закупят обувки, които са или твърде големи, или твърде малки. Правилният размер е от съществено значение за комфорта на краката ви. Ако обувките са твърде големи, краката ви ще се пързалят, което може да доведе до триене на кожата по време на ходене и болки. Обувки, които са твърде тесни, пък могат да предизвикат напрежение и получаване на мазоли. Ако все още не можете да се отървете от мазолите, използвайте пластир и изчакайте няколко дни преди да обуете обувките отново, докато увредената кожа се възстанови напълно. Използвайте ортопедични стелки

Ортопедичните стелки могат да бъдат спасение, когато говорим за носене на чисто нови обувки. Те ще ви предоставят допълнителен комфорт, поддържайки краката ви в правилна позиция. Поставете ги в обувките си и ще усетите по-голямо удобство.

Носете ги постепенно

Не се опитвайте да прекарате целия ден, обути в новите обувки. За първите няколко дни ги носете постепенно и поетапно, като например за по-кратки периоди от време. Този начин ще даде възможност на краката ви да се адаптират към обувките и те да ви станат по-удобни за носене. Можете също така да променяте позата на краката си, когато стоите или ходите в новите обувки. Изправете се на пръсти за няколко минути, след това на петите, за да разпределите натоварването по равно. Този подход може да помогне да се намали напрежението върху определени точки и да предотврати болката.

Изберете обувки, изработени от подходящ материал

Ако усещате, че даден тип обувки винаги ви причинява дискомфорт, опитайте да смените типа им, според материалите от които са направени. Меките кожени обувки например, биха могли да бъдат по-удобни от твърдите синтетични. Носете обувки от различен тип материал, за да предотвратите насочването на натиск върху една и съща зона на краката. Не се отказвайте от обувките, които ви харесват, просто защото са нови и малко неудобни. С правилните грижи и техники, вие можете да ги носите с удоволствие и без изпитвате болка!

Доставка до 3 работни дни Доставка до 3 работни дни
Връщане на стоките до 14 дни Връщане на стоките до 14 дни
Нови промоции всеки ден Нови промоции всеки ден

БЮЛЕТИН

ВЗЕМЕТЕ -15% ОТСТЪПКА ЗА ПОКУПКИ

Запишете се за известия за нови модели и промоции

Сайта използва бисквитки!

ОК