Публикувана на 19 Декември, 2023 от екипа на genzona.bg

Времето на бременност е удивителен период в живота на всяка жена, който се отличава с много промени в тялото и нуждите й. Една от ключовите области, върху които следва да обърнем внимание, са обувките, които носим през този период. Подбирането на правилни обувки по време на бременност не само осигурява комфорт, но и може да ни помогне за поддържането на оптималното здраве на краката и гърба. Подходящите обувки могат да направят голяма разлика в комфорта и благополучието на бъдещата майка. В тази статия се фокусираме върху избора на правилните обувки за бременни и как те могат да помогнат за поддържането на добро здравословно състояние през целия период на бременността.

Удобството е от първостепенна важност

По време на бременност теглото на една жена се увеличава, което може да оказва допълнителен стрес върху краката и гърба. Първото, което трябва да имаме предвид при избора на обувки за бременни, е удобството. Добре е да се опитаме  да намерим обувки, които се адаптират към формата на нашите крака и осигуряват достатъчно подкрепа на ходилата. Можем да изберем обувки с добра поддръжка на свода на стъпалата и мека вътрешна подплата. Подметките трябва да бъдат гъвкави, но и достатъчно стабилни. Важно е през този период да избягваме обувки с високи токчета или тесни по ходилото модели, които могат да ни докарат дискомфорт и напрежение на краката.

Да дадем предимство на ниския ток

Високите токчета могат да бъдат изключително неудобни, особено по време на бременност. Те могат да увеличат напрежението в гърба и да предизвикат допълнително напрежение на краката. Трябва да се опитаме да носим обувки с нисък или среден ток, които да ни осигуряват по-добро равновесие и стабилност.

Избягване носенето на твърде тесни обувки

Бременността често предизвиква отока на краката. Важно е избягане на носенето на твърде тесни обувки, които могат да допринесат за неудобство и затруднения. Обувките трябва да имат достатъчно пространство в края на пръстите, за да се избегне настъпването на умора и болка. 

Обувки с велкро или ластик

Обувките с велкро или ластик могат да бъдат удобни, тъй като позволяват на краката ни да се разширяват по естествен начин. Това е особено полезно при отока на краката през последните месеци от бременността.

Да обърнем внимание на материалите

Добре е да предпочетем  обувки, изработени от дишащи материали като памук или кожа. Тези материали позволяват на краката ни да "дишат" и намаляват риска от изпотяване и различни дразнения.

Стилни и модерни, но и в същото време удобни 

Оптималният избор за всяка бременна жена са обувките да бъдат хем красиви и модерни, но и практични и удобни. Например можем да изберем обувки с красив дизайн отвън, но ортопедични стелки отвътре, които осигуряват допълнителна подкрепа и комфорт на краката.

В крайна сметка, изборът на правилните обувки за бременни е от съществено значение. Те трябва да осигуряват комфорт, подкрепа и стил, за да се чувстваме добре. Необходимо е да се отдели време и внимание на избора на обувки, тъй като те ще имат влияние върху нашето здраве и удобство през целия период на бременността. Обувките трябва да  отговарят на индивидуалните предпочитания и стил на бременната жена.


Доставка до 3 работни дни Доставка до 3 работни дни
Връщане на стоките до 14 дни Връщане на стоките до 14 дни
Нови промоции всеки ден Нови промоции всеки ден

БЮЛЕТИН

ВЗЕМЕТЕ -15% ОТСТЪПКА ЗА ПОКУПКИ

Запишете се за известия за нови модели и промоции

Сайтът използва бисквитки. С продължаване на използването му Вие се съгласявате с използването им.

Съгласен съм