Публикувана на 12 December, 2023 от екипа на genzona.bg

Често основната трудност, с която се сблъскват мъжете, е изборът на правилния размер мъжки обувки. Възможно е мнозина от нас да сме изпитвали неудобство или болки в краката поради неправилно избрани обувки. Независимо дали сте почитател на стилните обувки или търсите идеалната спортна обувка, изборът на правилния размер е от ключово значение за вашето удобство и здраве. Нека ви разкажем малко повече за тънкостите на размерите на мъжки обувки и как да изберем правилния такъв.

Правилно измерване на краката - Първата стъпка към избора на правилния размер обувки е да измерим краката си по правилен начин. Използвайки линийка или метър измерваме  разстоянието от петата до върха на пръстите на краката си за по-голяма точност. Запомняйки този размер, можем да го използваме като отправна точка при покупката на нови обувки.

Проверка на дължината на стъпалото  -  Това е най-важният фактор при избора на размер обувки. За да направим това, просто трябва да застанем с боси крака върху лист хартия и очертаем контура на стъпалата си. Този контур можем да го изрежем и по него да избираме и подходящите за нас обувки в магазина.

Пробване на обувките с чорапи - Ако ще носим обувките си с дебели чорапи, добре е да изберем размер, който е с 1 см. по-голям от дължината на стъпалото ни. Затова е добре да пробваме обувките си с обут чорап.

Да обърнем внимание на различните таблици за размери - Различните марки и производители могат да използват различни таблици за размери. Например, размерът 42 от една марка може да се открои от размер 42 от друга. Винаги е добре да проверяваме размерната таблица на марката, от която се интересуваме, за да се уверим, че избираме правилния за нас размер.

Пробване на обувките в края на деня - Краката ни се разширяват през деня поради натоварването и повечето стоене в изправено положение и ходене, така че е препоръчително да пробваме обувките си вечер, когато краката ни  са най-разширени. Това ще ни помогне да изберем по-точен размер и да избегнем неприятности като стягащи обувки в по-късен етап, след като вече ги закупим.

Оставяне на малко място за движение - Между пръстите ни и върха на обувката трябва да има около 1 см. свободно пространство. Това ще позволи на краката ни да се движат свободно при ходене.

С правилния размер обувки не само че ще се чувстваме по-комфортно, но и ще поддържаме здравето на краката си. Не бива да бързаме при избора и винаги трябва да отделим време да пробваме обувките преди да ги закупим. Когато обувките са твърде малки, те могат да причинят болка, изтръпване, наранявания и дори деформации на стъпалата. От друга страна, ако обувките са твърде големи, те могат да доведат до хлъзгане и наранявания. Ако купуваме обувки онлайн, е важно а проверим политиката за връщане на стоката на магазина. Много магазини предлагат безплатна доставка и връщане, така че можем да си купим обувки в няколко размера и да върнем тези, които не са подходящи за нас. Следвайки тези съвети, можем да сме сигурни, че ще изберем правилния размер мъжки обувки, които ще ни бъдат удобни и ще ни служат дълго време.

Доставка до 3 работни дни Доставка до 3 работни дни
Връщане на стоките до 14 дни Връщане на стоките до 14 дни
Нови промоции всеки ден Нови промоции всеки ден

БЮЛЕТИН

ВЗЕМЕТЕ -15% ОТСТЪПКА ЗА ПОКУПКИ

Запишете се за известия за нови модели и промоции

Сайта използва бисквитки!

ОК