Публикувана на 2 December, 2023 от екипа на genzona.bg

Ботушите на ток са  елегантни обувки, които не само подчертават стилът ни, но също така могат да бъдат доста подходящи за носене през предстоящите зимни дни. Нека разгледаме някои ключови аспекти, които трябва да вземем предвид, когато търсим нашият перфектен чифт ботуши на ток, а именно:

Височина на тока

Първото нещо, което трябва да обмислим е височината на тока. Ако не сме свикнали носенето на високи токчета, можем да започнем с по-ниска височина и постепенно да преминем към по-високи обувки, докато се чувстваме удобно. Важно е токът да е стабилен, за да ни осигури минимален риск от падане.

Материал и водоустойчивост

Зимата носи със себе си безброй предизвика неприятности като дъжд и сняг. Затова е важно да изберем ботуши на ток, които са изработени от водоустойчив материал. Обувките на ток, изработени от кожа и водоустойчив текстил са отличен избор, защото те не само предпазват от влага, но и са лесни за почистване.

Размер и ширина

Не бива да забравяме, че удобството на ботушите зависи и от правилния им размер и ширина. Добре е да ги пробваме преди покупката и да се уверим, че има достатъчно място за пръстите ни и  не чувстваме неприятно напрежение в глезена или стъпалата, докато ги носим.

Подметка и антиплъзгащи свойства

През зимата времето навън често е свързано с образуването на хлъзгави ледени  повърхности, поради което е важно ботушите ни да имат подметки с добри антиплъзгащи свойства. Гумените подметки с дълбок релеф са отличен избор за зимните условия.

Изолация и топлина

За да сме готови за студа, трябва да изберем ботуши с добра изолация и подплатени вътрешности. Велурът и топлите материали ще запазят стъпалата ни топли, дори и при най-студените дни.

Стил и дизайн

Накрая, да не забравяме и за стила. Има множество дизайни на ботуши на ток, които се вписват в различни модни предпочитания и визии. Можем да изберем нещо, което отговаря на нашия личен стил и предпочитания.

Съществуват ли рискове при носене на обувки с ток през зимата?

На всяка една от нас дами, поне веднъж и е минавала мисълта, че обувките с ток не са подходящи за ходене по лед и сняг, нали? Вярно е, че носенето им може да представлява предизвикателство при ходене по лед и сняг, като например:

Нестабилност на тока

Токчетата, особено ако са високи, могат да направят ходенето по лед и сняг много нестабилно. Повишената височина и малката повърхност на контакт между тока и земята правят обувките с ток по-склонни към хлъзгане.

Специфика на подметката

Някои ботуши с ток имат гладки подметки, които придават стил на цялостния дизайн на обувката, но в същото време не предлагат достатъчно сцепление на лед и сняг. Това може да увеличи риска от падане.

Въпреки тези предизвикателства, има начини да се носят ботуши с ток през зимата. Можем да изберем модели с по-ниски токчета, с добри антиплъзгащи подметки и подплатена вътрешност, както и такъв тип ботуши с ток, които са предназначени специално за зимни условия, изработени от подходящи материали за предпазване от влага и студ. Следвайки тези съвети, ще бъдем готови да изберем най-подходящите ботуши на ток, които не само изглеждат стилно, но и ще ни осигурят комфорт и функционалност през зимните месеци!


Доставка до 3 работни дни Доставка до 3 работни дни
Връщане на стоките до 14 дни Връщане на стоките до 14 дни
Нови промоции всеки ден Нови промоции всеки ден

БЮЛЕТИН

ВЗЕМЕТЕ -15% ОТСТЪПКА ЗА ПОКУПКИ

Запишете се за известия за нови модели и промоции

Сайта използва бисквитки!

ОК