Публикувана на 9 Януари, 2024 от екипа на genzona.bg

Правилният избор на чорапи е може би най-важното нещо в мъжкия стил. Възможно е мъжете да не отделят достатъчно време за избора на чорапите, които ще носят, но фактът е, че правилният избор може да направи голяма разлика в комфорта и стила на облеклото. Тъй като чорапите често се подценяват като част от дрескода, нека да  разгледаме основните правила за това как да изберем правилните чорапи за мъжки обувки.

Чорапи в тон с панталоните

Ярките чорапи на цветя изглеждат изключително нелепо на човек в черен костюм например. Първото правило е да носим чорапи в същия цвят като костюма си. Отклонението в нюанса трябва да е минимално: един тон по-светъл или по-тъмен. При избора на чорапи е добре да обърнем повече внимание на цвета на панталона, отколкото на обувките. Независимо от цвета на обувките, чорапите трябва да са в тон с панталоните. В този случай трябва да сме изключително внимателни. Добре е да  носим  черни чорапи с черни панталони, сини чорапи със сини и кафяви чорапи с кафяви. 

Достатъчно дълги чорапи

На пазара има огромен брой модели чорапи, които се различават не само по цвят и текстура, но и по дължина. Това също е важен факт, тъй като твърде късите чорапи, дори и в перфектно подбран цвят, значително развалят визията и изглеждат нелепо. В края на краищата голите крака не трябва да се виждат в никаква позиция, дори ако кръстосаме краката си. Затова  е добре да изберем дълги чорапи.

Най-добрият избор: памучни чорапи

Когато избираме чорапи, добре е да обърнем внимание на избора на материал, от който са направени. Най-добре е, разбира се, да си купим памучни чорапи. Те могат да съдържат до 2% ликра, което ще им позволи да се разтягат по-добре и да издържат по-дълго. Силно не се препоръчва носенето на копринени чорапи всеки ден. Ако силно предпочитаме чорапи от коприна, то нека тя да е в комбинация с вълна или памук, а в чорапите не трябва да има повече от пет процента синтетика. Това ще позволи на краката ни да не се запарват и изпотяват, а да дишат свободно.

Белите чорапи за подходящи само за спорт

Добре е да запомним простото правило, че не бива никога да носим бели чорапи с костюм или дънки. Факт е, че бели чорапи трябва да се носят само от спортисти. Тези чорапи ще бъдат подходящи за носене, когато сме на стадиона, във фитнеса или на бягащата пътека. Но дори и най-елегантният костюм изглежда нелепо, ако изпод панталона ни се показват бели чорапи.

Сезонът също играе роля

За различните сезони от годината ни е необходим различен вид чорапи. Зимните месеци изискват носенето на по-топли и дебели чорапи, докато в летните жеги, на предпочитание са чорапи от по-леки и дишащи материи. Добре е да обърнем внимание на сезона и да изберем тип чорапи със съответната плътност и материя.

Важен е и размерът на чорапите

Най-важният аспект при избора на чорапите е размерът. Ако чорапите са твърде тесни, те могат да дразнят кожата ни и да причинят дискомфорт, докато твърде широките могат да предизвикат неприятно усещане. Добре е да избираме чорапи, които отговарят на типа обувки и индивидуални размери на крака.


Доставка до 3 работни дни Доставка до 3 работни дни
Връщане на стоките до 14 дни Връщане на стоките до 14 дни
Нови промоции всеки ден Нови промоции всеки ден

БЮЛЕТИН

ВЗЕМЕТЕ -15% ОТСТЪПКА ЗА ПОКУПКИ

Запишете се за известия за нови модели и промоции

Сайтът използва бисквитки. С продължаване на използването му Вие се съгласявате с използването им.

Съгласен съм