Публикувана на 18 January, 2024 от екипа на genzona.bg

В днешното съвремие, в което повечето хора отделят внимание на активния начин на живот и здравословната грижа за себе си, спортът заема важно място в ежедневието ни. Независимо дали сме запалени спортисти или просто обичаме да се разхождаме в парка,  важно е да инвестираме в правилните спортни обувки. Правилният избор на обувки не само ще  подобри нашето спортно изживяване, но и ще помогне за предотвратяването на потенциални наранявания. 

Защо са ни необходими спортни обувки?

Първо, добре  е да решим за каква цел имаме нужда от спортни обувки. Ако се интересуваме от практикуването на различни спортове, тогава е най-добре да закупим няколко различни чифта за всеки вид спорт съответно. За бягане можем да изберем обувки с допълнително омекотяване под пръстите и петата. Това ще намали натоварването на ставите и гръбначния ни стълб. Наличието на подплънки от пяна на задната част към петата на обувката, може да намали вероятността от появата на мазоли по краката. За зимно бягане са подходящи модели с текстурирана подметка от удебелен материал и изолирана горна част.   

За аеробика можем да изберем леки и еластични спортни обувки, които ще ни позволят да изпълняваме упражненията с лекота. Това ще предотврати увреждане на глезенната става и ще осигури максимално сцепление на краката ни с пода. За да играем тенис, трябва да закупим специални обувки за тенис, които имат дебела подметка, твърда пета и гъвкава предна част на пръстите. За да не се плъзгат тези обувки по повърхността на корта, те трябва да имат специален протектор, който ще осигури по-добро сцепление с повърхността. За спортни дейности във фитнеса, можем да изберем маратонки с текстурирани и не много плоски подметки, което ще намали вероятността от падане на мокър или влажен под. Обувките за ходене по неравен терен трябва да имат изпъкнали протектори и подметки с пореста структура. 

Спортни обувки от какъв материал е добре да изберем?

Трябва да дадем предпочитание на спортни обувки, които са изработени от естествени материали като кожа или памук. Това могат да бъдат и обувки от смесен тип, например от от памучен плат  отвътре за по-добра вентилация и направени от кожа отвън, за по-голяма издръжливост на продукта.  Ако изберем обувки от изкуствена кожа, важно е те да имат перфорация. В противен случай, краката ви ще се потят и ще се запарят от топлината. Добре е да обърнем внимание на обувки, изработени от съвременни синтетични материали. Важно е само да са качествени. Тогава такива обувки ще издържат  повече от един сезон, а също така ще ни осигурят максимално удобство и комфорт.  Когато избираме спортни обувки, не бива да забравяме да огледаме и подметката и проверим нейната гъвкавост. Това ще гарантира нашия комфорт, издръжливост на обувките и защита на краката ни от деформация при носене. Добре е да обърнем внимание и на стелката. Трябва да е от практичен материал, който лесно се пере, абсорбира потта и пропуска въздуха. Желателно е стелката да има опора за стъпалото, която да разпределя равномерно натоварването върху краката. Също така е важно да може да се сменя и да не  е плътно залепена за обувката.   

Доставка до 3 работни дни Доставка до 3 работни дни
Връщане на стоките до 14 дни Връщане на стоките до 14 дни
Нови промоции всеки ден Нови промоции всеки ден

БЮЛЕТИН

ВЗЕМЕТЕ -15% ОТСТЪПКА ЗА ПОКУПКИ

Запишете се за известия за нови модели и промоции

Сайта използва бисквитки!

ОК